Friptură de porc cu rozmarin

de elucubratiiculinare in Porc, 2 Mar 2012 | 3062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc,
  • 3 fire rozmarin proaspăt,
  • o linguriță salvie uscată,
  • 4 cartofi,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de porc cu rozmarin:

Carnea se spală bine. De preferat să alegem o cărniță cu ceva grăsime pe ea. Se condimentează cu sare, piper și salvie. Se leagă bine cu o sfoară, să-și păstreze forma la cuptor. Se introduce rozmarinul ușor pe sub sfoară, un fir deasupra și unul dedesubt. Se aranjează carnea într-o tavă unsă cu puțin ulei sau unt, de preferat o tavă cu capac.

Cartofii se spală bine și se taie fiecare în sferturi, apoi se aranjează pe lângă carne. Usturoiul se curăță și se zdrobește un pic cu lama unui cuțit. Se pune în tavă usturoiul și firul de rozmarin. Se stropește totul cu puțin ulei, se acoperă și se dă la cuptor pentru o oră la 180 grade C. După ce a stat o oră în cuptor se scoate capacul și se mai lasă încă 30 minute să se rumenească.

Când este gata, se scoate pe un platou și se înlătură sfoara. Aranjăm cartofii alături.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

DIANA B 1

03.03.2012, 10:46

ti-am dat like pe mail , Mona

Sim0na 1

03.03.2012, 20:16

Imi place reteta, este exact pe gustul meu! Am salvat reteta!

Aurelia 07_07 1

03.03.2012, 20:25

Si mie-mi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc la tava